TANINA TANENOL AROM 10g
Opis
ENOLOGICZNA TANINA PRZEZNACZONA DO BIAŁYCH I RÓŻOWYCH WIN
Właściwości: galickie i digalickie taniny (garbniki) oraz bogate w peptydy ściany komórek drożdży o działaniu antyoksydacyjnym.
Zastosowanie: przed fermentacją w przypadku odmian białych i różowych, aby zapewnić wtórny wzrost aromatów w winie. Uwolnione aminokwasy i peptydy są ważnym źródłem prekursora. Wybrane odmiany drożdży są w stanie przekształcić je i stworzyć tropikalny i korzenny aromat. Galickie i digalickie taniny zmniejszają niestabilność białek, dzięki czemu zmniejsza się zapotrzebowanie na bentonit. Aplikacja ENARTIS TANENOL AROM pomaga uzyskiwać stabilne wina o intensywnym aromacie.
Dawkowanie: biały i różowy moszcz: 2-20 g/100 l. Nieustannie mieszając rozpuścić Tanenol Arom w dziesięciu częściach wody lub wina. Wlać do całej objętości wina i dokładnie rozmieszać.