Właściwości : czyste białko roślinne (z grochu), bezglutenowe. Sto s ując PLANTIS AF uzyskujemy wina o dobrej barwie, czystym, świeżym aromacie, bez substancji gorzkich. PLANTIS AF nie zawiera alergenów, które muszą być wymienione na etykiecie. Nie ma w swoim składzie związków pochodzenia zwierzęcego, dlatego nadaje się do produkcji win przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Zastosowanie : klarowanie i stabilizacja win białych, różowych i czerwonych. Lek na utlenione wina. Aby zwiększyć efekt klarowania, odpowiednie jest połączenie z bentonitem.
Dawkowanie : 10-30 g/hl. Zalecamy wykonanie badań laboratoryjnych dla prawidłowo dobranej dawki. Rozpuścić w wodzie w stosunku 1:10, dobrze wymieszać tak, aby nie powstały grudki i dodać do zaprawionego wina.
Przechowywanie : w czystym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu.
Producent: Enartis, Włochy
Waga: 250 g