DROŻDŻE VITIFERM SAUVAGE 100 g
Symbol : 964824
Opis
Drożdże VitiFerm™ Sauvage to rodzaj drożdży Saccharomyces uvarum, który został wyselekcjonowany z całkowicie ekologicznego środowiska w regionie Hermanus (RPA). Ten szczep drożdży nadaje się do fermentacji win białych i czerwonych. Spektrum smaków znacznie różni się od standardowych drożdży i przypomina czysty spontaniczny profil.
Zastosowanie:
- do wszystkich win białych i czerwonych z potencjałem dojrzewania
Właściwości :
- Pikantność (PCA)
- aktywność ß-glukozydazy
- Natywna aktywność pektolityczna
Rekomendowane odmiany :
- Regent,
- Rondo,
- Leon Milot,
- Dornfelder,
- MarechalFoch
Dawkowanie:
25 - 30 g/hl, wyższą dawkę należy stosować w przypadku winogron i moszczów niskiej jakości oraz w przypadku złego stanu mikrobiologicznego