CLARIL SP 1kg
Opis
CLARIL SP-ŚRODEK DO KLAROWANIA I STABILIZACJI Właściwości: Bentonit 50%, PVPP 20%, kazeiniany 15%, krzemionka 15%
Zastosowanie: Odpowiedni do win białych, czerwonych i różowych. Usuwa termoniestabilne białka, wspiera sendymentację cząstek osadowych poprzez usunięcie z wina polifenoli i protein. Doprowadza do wyraźnego złagodzenia win poprzez usunięcie goryczkowych tonów. Wino zyskuje na świeżości i wykazuje mniejszą potrzebę do zabezpieczania dwutlenkiem siarki.
Dawkowanie: 10-30 g/hl (100 l) delikatna poprawa właściwości sensorycznych,
50-90 g/ hl klarowanie moszczu, usunięcie produktów utleniania, stabilizacja i klarowanie wina,
do 150 g/ hl korekta własciwości sensorycznych,
Opakowanie: 1 kg
Dystrybutor: BS Viniarskie Potreby, Czechy