• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


DROŻDŻE BS 4 VELTIN 20g

964704.jpg
964704.jpg
Drozdze_schemat

Symbol : 964704
Profesjonalne drożdże aktywne do wyrobu wina.
Cena sprzedaży 9,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 7,32 zł
Rabat


Preloader

OPIS :

Drożdże aktywne są idealne do wytwarzania wina. Łatwość przygotowywania oraz pewność przy fermentacji dają wygodę dla winiarza. Drożdże renomowanych firm oferują najwyższą jakość i gwarancję udanego wina.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Przygotowanie drożdży jest dziecinnie proste i nie wymaga długiego przygotowywania matki drożdżowej. Wystarczy odpowiednią (proporcjonalną) ilość drożdży zmieszać z niewielką ilością moszczu (soku) oraz wody i pozostawić w spokoju na 30 minut. Po tym czasie wlewamy roztwór do całej objętości nastawu i cieszymy się natychmiastową fermentacją. Dzięki temu nasz nastaw nie ma czasu na zepsucie się. Drożdże aktywne pozwalają na osiągnięcie jakości wina jak w profesjonalnej winiarni.

PORCJA :

W paczce znajduję się tak duża ilość aktywnych drożdży, że wystarcza na wykonanie 100 l nastawu. W celu wykonania mniejszego nastawu należy drożdże proporcjonalnie rozdzielić na sucho a następnie postępować zgodnie ze sposobem przygotowywania.

PARAMETRY :

nazwa BS 4 Veltin
rodzaj drożdży Saccharomyces cerevisiae
kiler faktor tak
temp. ferm. 15-25 oC
max. alkoh. 15 %
produkcja glicerynu 7 g/l

odmiany

Grüner Veltliner, Silvaner, Johaniter
owoce dzika róża, głóg