TANINA TANENOL SKIN 100g
Producent Enartis
Symbol : 961228
TANINA DO WIN CZERWONYCH
Skład: mieszanka różnych rodzajów tanin przeznaczonych do wyrobu wina
Zastosowanie: Preparat jest przeznaczony przeważnie do pielęgnacji i winifikacji win czerwonych. Dodanie preparatu podczas fermentacji powoduje stabilizację koloru i poprawę struktury wina. Ogranicza konieczność siarkowania. Poprawia proteinową stabilność wina.
Dawkowanie: 10 do 20 g/hl podczas fermentacji,20-40 g/hl dla winogron porażonych pleśnią, 5-15 g/hl do gotowych win
Skład: mieszanka różnych rodzajów tanin przeznaczonych do wyrobu wina
Zastosowanie: Preparat jest przeznaczony przeważnie do pielęgnacji i winifikacji win czerwonych. Dodanie preparatu podczas fermentacji powoduje stabilizację koloru i poprawę struktury wina. Ogranicza konieczność siarkowania. Poprawia proteinową stabilność wina.
Dawkowanie: 10 do 20 g/hl podczas fermentacji,20-40 g/hl dla winogron porażonych pleśnią, 5-15 g/hl do gotowych win
Cena sprzedaży 250,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 203,25 zł
Rabat
Opis
TANINA Z WINOGRON
Tanenol Skin jest skondensowaną (zagęszczoną) taniną ekstarhowaną z wybranych gron, u których zachowała się nienaruszona struktura. Dzięki specyficznej konstrukcji zaleca się stosowanie w czasie macerowania. Pozwala to na stabilizację koloru podczas powstawania kompleksu tanininy-antocyjany. Chroni przed utlenianiem dzięki właściwościom antyoksydacyjnym polifenoli. Zapewnia równowagę i strukturę wina.
Dawkowanie: 5-30g/hl
Dodatkowe informacje