TANINY ZWIĘKSZAJĄCE PEŁNIĘ WIN OWOCOWYCH
Opis: skondensowane taniny, ekstrahowane ze skórek białych winogron i drzewa cytrynowego.
Zastosowanie: Tan Fresh Fruit polecany jest do win białych i różowych. Aplikowanie tuż przed butelkowaniem zwiększa świeżość wina, niweluje oksydacyjne tony i gorycz. Zwiększa słodycz i miękkość wina, działa jako antyoksydant.
Do białych i różowych win podczas dojrzewania lub przed butelkowaniem odswieża aromaty wina o cytrusowe i kwiatowe tony. Zmiękcza przejrzałe tony, które mogą prowadzić do oksydacji. Zwiększa ochronę antyoksydacyjną dwutlenku siarki, przedłuża armatyczną swieżość wina.
Dawkowanie: podczas dojrzewania: 0,5 - 10 g/100 l, przed butelkowaniem (1-2 tygodnie): 0,5-10 g/ 100 l
Producent: Enartis, Włochy