• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


TANINA TANENOL RED FRUIT- DO WIN CZERWONYCH 10g

Chwilowo brak Data ważności: 15.09.2022 r.
Producent Enartis

Symbol : 9611940
TANINA DO WIN CZERWONYCH
Cena sprzedaży 14,50 zł
Cena sprzedaży bez VAT 11,79 zł
Rabat
bez alergenów
AF
bio autoryzacja
BIO
koszerne
K
wegańskie
V


Preloader

Mieszanka skondensowanych tanin w większości z drewna czerwonych drzew owocowych. Taniny proantocyjanidynowe wzbogacają wino w aromatyczne prekursory odpowiedzialne za nuty jagód i czerwonych owoców. Podczas pierwszej fermentacji prekursory te mogą zostać uwolnione przez szczepy drożdży (EnartisFerm Red Fruit, ES 488, Q5 i ES 454) o intensywnej aktywności ß-glikozydazy. Po ich uwolnieniu wino zostanie wzbogacone aromatami owocowymi. Idealnie łączy aromaty odmianowe z aromatami powstałymi podczas fermentacji.

Zastosowanie:
- zwiększenie aromatów owocowych
- stabilizacja koloru
- wina różowe i czerwone

Dawkowanie:
10g-20g na 100l