• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


TRENOLIN ROUGE ERBSLOH 50g

Producent Erbslöh

Symbol : 960051
Wysokoaktywny enzym do wyrobu win czerwonych. Wino wyprodukowane z użyciem preparatu ma intensywny czerwony kolor i pełniejszy smak zabarwiony większą zawartością tanin. Trenolin rouge aplikuje się bezpośrednio lub rozrzedzony w małej ilości moszczu.
Cena sprzedaży 46,00 zł
Cena sprzedaży bez VAT 37,40 zł
Rabat


Preloader

Zastosowanie i dawkowanie: TRENOLIN ROUGE aplikuje się bezpośrednio lub w rozrzedzony w małej ilości moszczu. Dawkowanie zależy od rodzaju obróbki czerwonej miazgi i wymaganych czasów reakcji.
1. Zafermentowanie (fermentacja zimna): Preparat dawkuje się bezpośrednio podczas mielenia, ewentualnie do miazgi. W temperaturze około 15°C dawkuje się 8-10 ml/ 100 l miazgi. W przypadku temperatury wyższej można zmniejszyć dawkę.
2. Podgrzanie zacieru do temperatury 50-60°C:. Czas działania 1-4 godziny. Dawkowanie 6-8 ml/100 l miazgi. Przy dłuższym staniu dawkę można proporcjonalnie zmniejszyć.
3. Podgrzanie zacieru do temperatury 80-85°C:. Po ochłodzeniu do temperatury 40-50°C dawkuje się 3-5 ml/100 l miazgi, przede wszystkim w celu zwiększenia wydajności miazgi i usunięcia składników koloidalnych, przez co uzyskuję lepszą klarowność wina.