• Zielona Góra, ul.Osadnicza 6   
  • +48 68 321 36 04
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Zaloguj
  • Pokaż zamówienia
  •     Pokaż koszyk


WĘGLAN WAPNIA 1kg

964110.jpg

Symbol : 964110
PREPARAT DO ZMNIEJSZANIA OGÓLNEJ KWASOWOŚCI WINA
Cena sprzedaży 15,01 zł
Cena sprzedaży bez VAT 12,20 zł
Rabat


Preloader
PREPARAT DO ZMNIEJSZANIA OGÓLNEJ KWASOWOŚCI WINA

Właściwości: biały proszek, bez zapachu
CAS: 471-34-1 - węglan wapnia
Zastosowanie: Węglan wapnia jest najpopularniejszym i najtańszym środkiem do redukcji kwasowości wina.

Dawkowanie: Redukcja wszystkich kwasów obecnych w winie o 1 g/llitr wymaga użycia 67 g węglanu wapnia na 100 l moszczu (wina). Węglan wapnia nie usuwa kwasu jabłkowego i kwasu mlekowego. Dlatego zaleca się zredukowanie kwasów tylko o 2 g/litr, co stanowi normalny poziom kwasu winnego w winie.
Dodatkowe informacje